Església parroquial de Sant Pere

Descripció:

Església parroquial d’origen romànic amb successives obres d’ampliació i reforma. Té dos campanars bessons coberts amb cúpules revestides de petxines de rajola valenciana vidriada.

L’església parroquial de Sant Pere de les Preses va ser consagrada el 1119 pel bisbe Berenguer Dalmau, però és probable que aquesta fos la tercera construcció. En l’església actual no es conserva cap vestigi romànic, ja que al llarg dels segles ha sofert diverses transformacions, la darrera de les quals fou la de la fi del segle XVIII, que convertí el temple en un edifici d’estil neoclàssic, de tres naus, separades per columnes gruixudes. Es tracta d’una obra d’imitació neoclàssica, de les darreries del segle XVIII, amb tres naus separades per columnes, bastida al mateix lloc que la consagrada pel bisbe Berenguer Dalmau, l’any 1019.

Adreça:

Plaça Major, núm. 3

Població:

Les Preses

Codi Postal:

17178

Web:  

http://www.lespreses.cat

Telèfon: 

972 69 32 32

icon-car.png
Església parroquial de Sant Pere

s'està carregant el mapa - espereu...

Església parroquial de Sant Pere 42.141104, 2.460983 Descripció:Església parroquial d’origen romànic amb successives obres d’ampliació i reforma. Té dos campanars bessons coberts amb cúpules revestides de petxines de rajola valenciana vidriada.Adreça:Plaça Major, núm. 3Població:Les PresesCodi Postal:17178Web:  (www.lespreses.cat/) (http://atma.garrotxa.net/)Telèfon: 972 69 32 32Nivell de protecció:

null