Què és

El Consell Comarcal de la Garrotxa ha participat activament en el disseny de la Carta Europea de Turisme Sostenible de la Garrotxa i també s’ha compromès a la implementació d’algunes de les propostes. Una d’aquestes propostes és l’elaboració d’un catàleg del patrimoni en l’àmbit de la comarca i que ha de recollir d’una manera estructurada l’important llegat històric i cultural de la comarca.

 

Fins ara no existeix cap document que reculli els elements més destacats del patrimoni (des del seu paisatge, l’arquitectura, la història, la cultura i el folklore…) per posar-los a l’abast de tota la societat. La informació que es disposa està dispersa, elaborada en diferents moments i amb criteris diferents. A més, la informació disponible no està actualitzada.

 

L’empresa Educ’Art, serveis educatius i culturals, SL, és una empresa amb experiència i coneixement en l’àmbit de la gestió del patrimoni. Els elements patrimonials de la comarca formen part dels continguts dels productes i serveis que ofereixen als seus clients. I va ser l’encarregada de l’elaboració de l’estructura del catàleg i la coordinació dels diversos volums.

 

La proposta presentada planteja que a causa de l’ingent volum d’ informació que ha de recollir aquest catàleg de patrimoni l’elaboració i distribució del contingut s’hauria de fer en diferents volums agrupats temàticament. Aquesta proposta permetria abordar l’elaboració del catàleg per etapes sense necessitat de voler recollir tot el patrimoni en un sol projecte. A més es proposa una propietat distribuïda del catàleg: un “propietari” per a cadascun dels volums que han de configurar el catàleg. Així doncs, sota la titularitat del Consell Comarcal de la Garrotxa, s’articula un projecte de catàleg patrimonial però amb complicitats amb d’altres organismes i institucions que dins del seu camp d’actuació es responsabilitzin de custodiar i actualitzar el volum que se’ls assigni.

 

Llicència de Cultura Lliure
Llicència de Creative Commons
Patrimoni de La Garrotxa de Consell Comarcal de la Garrotxa està subjecta a una llicència de Reconeixement-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons

Comments (2)

  1. Josep

    Hola , tinc un Cu Cut de algun artesá de Olot fet de terracota i voldria si amb poden ajudar a identificar. No se si tenen algun correu per enviar fotos , salutacions i gracies
    Josep Telf 617372562

  2. Núria Vallverdú

    Voldria saber si està permès l’ús de les imatges que surten al catàleg.
    Gràcies

Leave a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *