Ermita de Sant Sebastià

Descripció:

Ermita amb la façana de carreus de pedra i campanar d’espadanya. Les obres d’urbanització del seu entorn no han respectat la seva forma original. Fou construïda a l’entrada del poble de Les Preses i dedicada a Sant Sebastià.

Fou construïda al costat del camí vell que conduïa d’Olot a Vic. Es tracta d’una capella votiva, és a dir construïda pels habitants de Les Preses a partir d’un acte de fe sobre una promesa. Sembla que el poble va patir les conseqüències de les epidèmies de l’època i es va encomanar a Sant Sebastià. Els documents de l’època ens diuen que moltes persones van morir a conseqüència de la pesta que va afectar tota la zona. La capella fou construïda entre el 1528 i el 1530. La capella ha rebut diverses restauracions, les últimes no van respectar la seva arquitectura original. Va donar nom al carrer que s’hi va formar al seu voltant. Des del 2000 s’ha recuperat la tradicional Festa de Sant Sebastià. Acompanyat de grallers, el pendó de Sant Sebastià fa el recorregut de la Plaça major del poble fins a la capella.

Adreça:

c/ Sant Sebastià, núm. 40

Població:

Les Preses

Codi Postal:

17178

Web:  
http://www.lespreses.cat

Telèfon: 

972 69 32 32

icon-car.png
Ermita de Sant Sebastià

s'està carregant el mapa - espereu...

Ermita de Sant Sebastià 42.146387, 2.460309 Descripció:Ermita amb la façana de carreus de pedra i campanar d’espadanya. Les obres d’urbanització del seu entorn no han respectat la seva forma original. Fou construïda a l'entrada del poble de Les Preses i dedicada a Sant Sebastià.Adreça:c/ Sant Sebastià, núm. 40Població:Les PresesCodi Postal:17178Web:  (www.lespreses.cat/) (http://atma.garrotxa.net/)Telèfon: 972 69 32 32Nivell de protecció:

null