El Parc de Pedra Tosca

Descripció:

En l’àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, en els límits dels termes municipals d’Olot i Les Preses, hi ha l’espai del Parc de Pedra Tosca de gran valor ecològic. Es va formar per la colada de lava del volcà Puig Jordà.

Amb l’execució del projecte europeu Life Medi Ambient, l’Ajuntament de les Preses, ha promogut la recuperació d’una part d’aquest espai. És el que es coneix com a Parc de Pedra Tosca, un indret nascut amb la voluntat de recuperar, respectar i consolidar les actuacions fetes pels nostres avantpassats fa uns 150 anys.
El Parc de Pedra Tosca format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, i amb un paisatge canviant al llarg de l’any, ens acull i ens torna al silenci i a la sensació de viure sense pressa, però també ens ajuda a entendre l’extrema necessitat i tenacitat humanes per modificar un territori de tan excepcional duresa. La delicada combinació d’intervencions per restaurar i recuperar el paisatge ha fet que el Parc de Pedra Tosca sigui Premi Europeu de Paisatge Rosa Barba. Un espai obert que constitueix un exemple de recuperació de paisatges naturals dels volcans i els camps de cultiu amb una combinació d’elements artificials i naturals. Al mateix temps el Parc de Pedra ha aconseguit el Premi d’arquitectura en l’apartat d’espais exteriors en la desena edició dels Premis d’Arquitectura de les comarques de Girona de l’any 2006. L’any 2007 el parc va estar novament reconegut amb el Premi X+Verd (per més verd) al segon congrés Europeu Ciutat Verda celebrat a Barcelona.

Adreça:

Baixador de Codella – Les Preses

Població:

Les Preses

Codi Postal:

17178

Web:  

http://www.lespreses.cat

Telèfon: 

972 69 48 97 – 972 69 49 04

icon-car.png
El Parc de Pedra Tosca

s'està carregant el mapa - espereu...

El Parc de Pedra Tosca 42.164294, 2.460750 Descripció:En l'àmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, en els límits dels termes municipals d'Olot i Les Preses, hi ha l'espai del Parc de Pedra Tosca de gran valor ecològic. Es va formar per la colada de lava del volcà Croscat.Adreça:Zona de pedra tosca, al costat del bicicarril.Població:Les PresesCodi Postal:17178Web:  (www.lespreses.cat/) (http://atma.garrotxa.net/)Telèfon: 972 69 32 32Nivell de protecció:

null