Rentadors

Descripció:

També dits safareigs o safaretjos, a cada poble hi havia uns rentadors públics. Els de les Planes, han estat restaurats recentment.

Antigament els pobles en construïen de públics, on les dones eren les encarregades de rentar la roba de la família.

També dits safareigs o safaretjos. Antigament els pobles en construïen de públics, on les dones eren les encarregades de rentar la roba de la família.
Els safareigs eren espais on la gent solia socialitzar i conversar, pel que encara queden expressions com “fer safareig” per indicar quan s’està rumorejant o explicant coses de terceres persones. Per tota la Garrotxa encara en queden alguns com els de Les Planes, La Pinya o els de Tortellà. Formen part d’un patrimoni que ens recorda que no fa massa temps les coses no funcionaven com ara i l’aigua era un dels recursos més preuats i utilitzats.

Adreça:

Carrer de la font.

Població:

Les Planes d’Hostoles

Codi Postal:

17172

Web:  

http://www.lesplanes.cat

Telèfon: 

972 448026

icon-car.png
Rentadors

s'està carregant el mapa - espereu...

Rentadors 42.055957, 2.535241 Descripció:També dits safareigs o safaretjos, a cada poble hi havia uns rentadors públics. Els de les Planes, han estat restaurats recentment.Antigament els pobles en construïen de públics, on les dones eren les encarregades de rentar la roba de la família.Adreça:Carrer de la font.Població:Les Planes d'HostolesCodi Postal:17172Web:  http://turismelesplanes.blogspot.com/www.lesplanes.catTelèfon: 972 448026